На този етап няма никаква опасност за нашето Черноморие, заяви

...
 На този етап няма никаква опасност за нашето Черноморие, заяви
Коментари Харесай

Министър Христо Хинков: На този етап няма никаква опасност за нашето Черноморие

 

На този стадий няма никаква заплаха за нашето Черноморие, съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на опазването на здравето Христо Хинков по отношение на взривяването на язовир „ Нова Каховка “.

На въпрос, обвързван с наводненията от проливните дъждове в България, Хинков изясни, че ограниченията на държавното управление са сложни, като има съответната подчиненост. На първо място би трябвало да се подкрепи с нужните действия, свързани с отводняването, почистването, откакто се отдръпват водите, сподели Хинков. Той разясни, че от страна на Министерството на здравеопазването са дали наставления на районните здравни инспекции, главно в областите Монтана, Ботевград и Софийска.

Попитан за изпускането на язовир Огоста, министърът заяви последната информация, че обстановката е овладяна и няма заплаха от преливане. Очаква се по-благоприятна метеорологична прогноза, тъй че към този момент заплахата, сякаш е отдалечена, добави той.

За обстановката на Черно море по отношение на язовир „ Нова Каховка “, Хинков изясни, че се вършат периодически проби по този начин, както са се правили постоянно. По думите му към този момент няма никакви данни, че има увеличение на замърсяването. От експертите, с които разговаряхме в Министерството, имам уверението, че най-вероятно няма да се затварят плажове през целия летен сезон, уточни Хинков.

Той изясни, че огромното замърсяване по нашето Черноморие идва от нашите отпадни води. Министърът цитира експерти, съгласно които няма заплаха от замърсяване от „ Нова Каховка “, защото тези микроорганизми не могат да виреят в солената вода. На този стадий няма никаква заплаха за нашето Черноморие, сподели Хинков. 

Министърът сподели, че към момента е на стадий събиране на екип. Почти съм подготвен с екипа, съумях да преодолея разнообразни компликации с хора, отзиви, изясни той. Ако съумея това да го направя в границите на идващите два, три дни, считам към този момент съществено и постъпателно да стартира инспекции по разнообразни горещи точки, съобщи Хинков и посочи, че една от тези точки е „ Майчин дом “. Хинков уточни, че има някои кадрови промени, които има намерение да реализира, без да прави чистка. 

Министърът уточни, че ще ревизира положението на всяка една болница, която е с държавно присъединяване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР